Göz eti tedavisi başarısını arttıran en önemli faktör ameliyat tekniğidir. Güncel ve bilimsel olarak başarısı en yüksek yöntem, greftli göz eti ameliyatıdır. Bu teknikte, kornea üstündeki pterjium temizlenir ve tekrar oluşmaması için o bölgeye “kök hücre” içeren doku transfer edilir.
Bu yöntem ile başarı oranı %80’in üzerinde olarak bilimsel çalışmalarda kanıtlanmıştır. Bu tekniğe ek olarak dokunun dikişsiz veya yapıştırıcı ile nakil edilmesi ile göz eti ameliyatı sonrasında hasta konforu daha iyi olmaktadır.
Göz eti ameliyatı öncesinde ve sonrasında düzenli ilaç kullanımı oldukça önemlidir. Birçok hastamızda ameliyat sonrasında en az 6 ay süreyle göz damlaları kullanmaktayız. Bu damlalar ile gözde kuruluk oluşmasını engelleyerek göz etinin tekrar oluşmasının engellemeyi hedeflemekteyiz.
Pterjium mutlaka özenle tedavisi edilmesi gereken ve uzmanlık gerektiren bir göz hastalığıdır. Gelişi güzel kullanılacak damlalar veya tedavinin ihmal edilmesi kalıcı göz sorunlarına yol açabileceği bilinmelidir.

Dikişsiz Göz Eti Ameliyatı
Gözde et büyümesi olarak adlandırılan Pterjium alınması ameliyatında, alınan bölgeye parça konulması ameliyat başarısını arttırır. Bu parçanın konulması için en sık olarak dikişler ile yapılır. Ancak dikişler ameliyat sonrasında batma-ağrı gibi şikayetlere neden olur.
Dikişsiz olarak uygulanan teknikte, alınan göz eti yerine parça konulurken bu implantasyon doku yapıştırıcısı ile sağlanır. Dikişsiz yöntemin temel dezavantajı daha pahalı olmasıdır. Doku yapıştırıcısı dikişe göre daha pahalı ancak ameliyat sonrası konforu çok daha iyidir.
Dikişsiz göz eti ameliyatı tedavisi hakkında sorularınız için bize Whatsapp iletişim hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Göz Eti Ameliyatı Sonrası
- Ameliyat süresi 10 dakika ile 30 dakika arasındadır.
- Ameliyat sonrasında 2-3 gün göze kapama bandajı veya kontakt lens konulabilir.
- Ameliyat sonrasında kontrollerde kontakt lens doktor tarafından çıkartılır
Dikişli ameliyatlardan sonra yoğun olarak ağrı-batma görülebilir.
- Ağrı ve batmayı azaltmak için kapalı dikiş tekniği veya dikiş yerine doku yapıştırıcısı kullanılır.
Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S)
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Gözde Et Büyümesi Tekrar Eder mi?” answer-0=”Dikişsiz olarak gerçekleştirdiğimiz ameliyatlarda başarı oranı %80’in üzerindedir, nüks oranı %10-15’tir.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Gözde Tekrar Et Gelmesi Durumunda Ne Yapılır?” answer-1=”Bu ameliyat sonrasında 1. gün, 1.hafta, 20.gün ve sonra aylık olarak muayene ediyoruz. Yakın takip ettiğimiz hastalarda nüks görürsek, ilaç enjeksiyonu yaparak nüksü engellemeyi hedefliyoruz.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

Instagram’da bizi takip etmek için tıklayınız.



